Овална тава за печење длабока Metalac 38cm/9,5lt

1,750.00 ден

Code: 3067001

Дијаметар: 38 cm
Обем: 9,5 Lt
Висина: 18.8 cm
Со капак
Боја: црна
Одржување: Рачно и машинско перење
Тежина: 4,6 кг

Tава за печење со капак има и метални рачки, и е наменета за печење на сите видови месо и зеленчук во рерната. Долниот дел на садот е конструиран со дно изработено од неколку елипсовидни жлебови и испакнати страни. Браздите имаат функција да ги соберат сите масти и кондензати. Парењето во целосно затворен систем за печење предизвикува забрзана кондензација. Можете да го користите горниот дел од садот за да напраите хран со разни видови салати. Во исто време, горниот дел е погодено за независна употреба при подготовка на сите видови пити, тесто за печење и колачи по ваш избор. Со употреба на сад за печење, се избегнува испарување, а со тоа и кондензација на маснотиите во рерната, што е значителна заштеда во времето за чистење.