Тава Metalac COCOA CANDY 26cm/4lit

1,850.00 ден

Code: 3034024

Дијаметар: 26 cm
Обем: 4 Lt
Висина: 8 cm
Со капак
Боја: кафеава
Одржување: Рачно и машинско перење

Со долготраен материал, отпорен, и многу лесен за одржување. Облогата  има мазна стабилна површина што спречува останување на бактериите на неа и овозможува лесно чистење и одржување на садот. Може да се користи за подготовка, складирање и сервирање храна, затоа што е еден од најздравите за контакт со храна. Потребна е помала употреба на маснотии отколку во другите метални садови за јадење заради структурата што ја има, и што е мазно, така што храната е помалку леплива на дното на тавата. Ако чистењето е редовно и правилно, тавата го задржуваат својот сјај и боја долго време.