Тенџере Korkmaz Montana 20×10.5cm A1241

1,590.00 ден

Code: A1241

Големина: 20×10.5 cm / 3 lt

Серијата Монтана, произведена со еколошка технологија со употреба на материјали што можат да се рециклираат назад кон природата, ја прави нејзината природност забележлива со дрвените детали што се користат во рачките. И покрај тоа што ви овозможува лесно да готвите со својот силиконски надворешен слој, тој исто така има супериорни нелепливи својства со своите облоги на внатрешна површина отпорни на висока температура. Готвење без токсичен гас. Лесно се чисти. Компатибилна и за индуксија. Не содржи штетни тешки метали како олово и кадмиум. Со својата висока топлинска спроводливост, обезбедува високи перформанси за готвење дури и при тивок оган.
Користете помалку масло од другите видови на прибор за готвење за да направите повеќе вкусни оброци.
Се произведува од материјали што можат да се рециклираат.
Суровината на вулканитната обвивка се произведува во градот Вајлбургер во Германија со германска технологија.